UKUSI I AROME ITALIJE
UKUSI I AROME ITALIJE

UKUSI I AROME ITALIJE

UKUSI  I  AROME ITALIJE

5 dana autobusom – 3 polupansiona

UMBRIJA

   Netaknuti pejzaži uronjeni u zelenilo vijugavih dolina i srednjovekovni gradovi ono su što čini Umbriju očaravajućom.  Ova regija koja je sva u brdima, planinama i dolinama,nalazi se u samom srcu Italije i prostire se duž srednjeg toka Tibra.

Jedno od njenih mnogobrojnih prirodnih bogatstava je i Trazimeno, najveće jezero u centralnoj Italiji, oko čijeg područija su još uvek prisutni ostaci etrurskih naseobina, posebno u oblasti oko Kastiljone del Laga.

Tu su i Cascate delle Marmore (vodopadi Marmorea) u blizini grada Terni, koji su među najlepšim vodopadima u Evropi.

Slivaju se u reku Neru sa spektakularne visine od 165 m i okruženi su bujnom vegetacijom i česta su odredišta ljubitelja kajaka,kanua i drugih ekstremnih sportova.

Među biserima ove regije izdvaja se Asizi, rodni grad svetog Franje Asiškog, zaštitnika Italije, i svete Klare. Takođe u provinciji Terni, vredi videti Orvjeto, poznat po veličanstvenom Duomu (katedrala),palatama i srednjovekovnim uličicama i bunaru svetog Patrika.

Na kraju mora se pomenuti i Gubio,prelep i slikovit gradić koji je bio vrlo značajan za život i delo svetog Franje.

 

KUHINJA UMBRIJE

Ono što karakteriše kuhinju Umbrije je svakako njena jednostavnost. Ona se bazira na mesu ( ovčije,svinjsko ili divljač ) bilo da se peče na žaru ili prerađuje kao salama, sezonskom povrću ili pak šumskim plodovima, žitaricama ili mahunarkama.  Jedan od najbitnijih sastojaka su tartufi koji se nalaze u sastavu mnogih jela. Umbrija je čuvena i po proizvodnji pršuta i salama, posebno u oblasti oko grada Norča, odakle je potekao termin  „norcino“ što se u Italiji odnosi na proizvođača i prodavca salama.

KORČANO

Korčano je srednjovekovni gradić  smešten u neposrednoj blizini Peruđe. Iako je veoma mali, Korčano je itekako bogat impresivnom arhitekturom iz različitih perioda, uglavnom iz XV i XVI veka. Neki od njih su Palazzo municipale (Opštinska palata ) iz XVI veka koja je prvobitno bila rezidencija dvojice grofova od Kornje, kao i Palazzo del Capitano del Popolo , građevina u kojoj  je bila rezidencija predstavnika iz Peruđe koja je bila dominantniji grad. Impresivne građevine naći ćete i na  trgu Korađino. U crkvi Santa Maria Asssunta iz XIII veka  čuvaju se dva umetnička dela ogromne vrednosti, freske Gonfalone od Benedeta Bonfiljija i Assunta od Peruđina, čuvenih slikara iz XV veka.

 

UKUSI I AROME ITALIJE – cenovnik

PROGRAM PUTOVANJA

Prvi dan    Beograd– sastanak grupe u 16.30 časova na parkingu kod sportskog centra Milan Gale Muškatirović/ ex 25.maj / na Dorćolu. Polazak u 17.00. časova. Putuje se preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja. Usputna zadržavanja radi odmora. 

Drugi dan   Korčano- Dolazak u prepodnevnim časovima. Smeštaj u hotel el Patio (3*) u gradiću Korčano.  Prvog dana u hotelu svi obroci su bazirani na tipičnoj kuhinji Umbrije. Slobodno vreme ili poludnevni izlet  Perudju. Obilazak Perudje sa lokalnim vodičem. Šetnja i razne druge aktivnosti koje su na raspolaganju. Posle podne poseta tržnom centru  Quasar Village u Korčanu – Večera i noćenje.

Treći dan   Korčano–  Doručak.   Slobodno vreme  ili fakultativni  poludnevni izlet  u Gubio .Obilazak Gubia sa lokalnim vodičem. Šetnja i razne druge aktivnosti koje su na raspolaganju.Povratak u hotel. Večera- isprobaćete italijanske mesne specijalitete . Noćenje.

Četvrti dan   KorčanoDoručak.Treći dan u hotelu je posvećen picama. Služe se pice napravljene od strane samih porodica u mestu. Slobodno vreme ili fakultativni  poludnevni  izlet do Asizija . Šetnja i razne druge aktivnosti koje su na raspolaganju. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

Peti dan  - Doručak. Posle doručka polazak za Beograd. Putuje se preko Italije,Slovenije i Hrvatske. Usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak u Beograd u noćnim satima.

SMEŠTAJ

Smeštaj je u hotelu El Patio 3* u Korčanu (www.hotelelpatio.com ). Udaljen je  10 km od Peruđe i 30 km od Asizija, u mirnom okruženju očaravajućih predela Umbrije.

Sobe su komotne i opremljene plazma televizorima , sefom i fiksnim telefonom. Kupatila su prostrana sa kadom ili tuš kabinom i opremljena su fenom za kosu. Gostima su na raspolaganju otvoreni bazen, restoran, bašta, ogromna terasa i parking. Besplatan WiFi internet u celom hotelu. Doručak je na bazi švedskog stola.

ISHRANA- doručak/švedski sto, večera/meni služenje

Cena aranžmana: 275 evra  ( u dinarskoj protivvrednosti )

Doplata za 1/1 sobu: 45 evra

Aranžman obuhvata:

 • boravak na bazi 3 polupansiona u dvokrevetnim sobama u hotelu sa tri zvezdice ;
 • vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, sa audio I video opremom ,odlične udobnosti,) na relaciji prema programu putovanja
 • organizaciju putovanja i pratioca grupe

Aranžman ne obuhvata:

 • Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove
 • Boravišne takse – plaćaju se direktno na recepciji hotela
 • Fakultativne izlete

Fakultativni  izleti:

 • poludnevni izlet do Peruđe – 15 evra ( minimalni broj putnika - 15 )
 • poludnevni izlet do Asizija – 20 evra (minimalni broj putnika -  15)
 • poludnevni izlet do Gubia  - 20 evra  (minimalni broj putnika – 15)
 • poseta tržnom centru Quasar Village u Korčanu – besplatno

Mimimum putnika za realizaciju ovog putovanja je 40 putnika, u suprotnom rok za otkaz putovanja je 5 dana pre početka aranžmana.

ORGANIZATOR PUTOVANJA DUGA TRAVEL d.o.o.,Ivana Djaje 3,Beograd,licenca OTP 45/2016,Tel. 00 381 11 3085 350

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA DUGA TRAVEL d.o.o.

 

 

 


Galerija fotografija