ELBA-NAPOLEONOVO OSTRVO
ELBA-NAPOLEONOVO OSTRVO

ELBA-NAPOLEONOVO OSTRVO

ELBA-NAPOLEONOVO OSTRVO

6 dana autobusom-4 polupansiona

 

ELBA – ZELENA OAZA U MORU

Elba predstavlja zelenu oazu u Toskanskom arhipelagu. To je ostrvo nepreglednih horizonata, prekrasnih plaža i mora kristalne prozirnosti, granitnih masiva uronjenih u guste makije.  Nalazi se na svega desetak kilometara od kopna, između Tirenskog i Ligurijskog mora. Pruža vam se prilika da u isto vreme osetite i doživite i prirodne lepote ostrva, kao i da upoznate brojne spomenike koji svedoče o njegovoj burnoj  istoriji. Elba se ne smatra bez razloga biserom Mediterana, naime kako legenda kaže upravo je tu pao biser sa ogrlice boginje Afrodite dok je pokušavala da sustigne svog voljenog Erosa. Ostrvo je vekovima privlačilo brojne osvajače. Razlog leži u ogromnim rudnim ležištima, pre svega gvožđa, zahvaljujući kojima su još od davnina osnivane naseobine. Moguće je naleteti na mnoštvo spomenika koji svedoče o prisutstvu Etruraca i Rimljana. Elba je naravno najpoznatija po tome što je jedno vreme na njoj boravio Napoleon. Nakon što je prisilno abdicirao, veliki francuski vojskovođa se povukao na Elbu gde je sproveo ekonomske i socijalne reforme. Uspeo je da pobegne posle 10 meseci i vrati se u Francusku. Poražen je u bici kod Vaterloa 1815.

 

ELBA-NAPOLEONOVO OSTRVO – cenovnik

PROGRAM  PUTOVANJA

Prvi dan   Beograd  – sastanak grupe u 16.30 časova na parkingu kod sportskog centra Milan Gale Muškatirović/ ex 25.maj / na Dorćolu. Polazak u 17.00. časova. Putuje se preko Hrvatske i Slovenije i Italije. Noćna vožnja. Usputna zadržavanja radi odmora. 

Drugi dan  Toskana/Elba – dolazak u Pjombino u jutarnjim časovima. Ukrcavanje na trajekt koji ide na Elbu. Dolazak u Portoferajo, glavni i najveći grad na ostrvu (Naseobine na ovim prostorima datiraju još iz vremena Grka i Rimljana. Grad obiluje brojnim kulturno-istorijskim bogatstvom i starim građevinama. Grad je osnovao Kozimo I Mediči simbolično ga nazvavši Kosmopoli. Prvobitno je zamišljen kao vojno utvrđenje. U Portoferaju se nalazi i vila Mulino gde je svojevremeno živeo Napoleon za vreme svog izgnanstva.). Smeštaj u hotel Paradizo 3*. Slobodno vreme. Večera i noćenje.

Treći dan   Elba– Doručak. Posle doručka odlazak na celodnevno razgledanje gradića Marina di Kampo ( Marina di Kampo je najpoznatiji turistički centar i letovalište na Elbi. Istorijski centar razvio se oko malog ribarskog sela. Naime, ovo je u prošlosti bila močvarna zona sa svega par skladišta,a potom negde između 1600. i 1700.,krenulo je da se formira naselje u području oko stražarske kule,najstarije građevine iz XI veka, i crkve svetog Gaetana. No Marina di Kampo je pre svega poznata po velikom broju prekrasnih plaza koje su idealne za porodice sa decom. ) i Porto Azuro (Posetiocima Porto Azura pažnju će najpre privući ogromna tvrđava San Đakomo, podignuta u XVII veku . Krajem XIX veka tvrđava je postala  zatvor i to je bila sve do 1947. U vreme kada je na Elbi započeo razvoj turizma, naziv mesta Porto Longone je promenjen u Porto Azuro, ne bi li pređašnji imidž bio zaboravljen. ).  Uključena je I degustacija vina i isprobavanje schiaccia briaca, čuvene poslastice ovog ostrva.  Večera i noćenje.

Četvrti dan   Elba – Doručak.Posle doručka odlazak na celodnevno razgledanje   starog grada Marčano  (Drevni grad koji datira još iz 35. p.n.e. , nalazi se na nadmorskoj visini od 350 metara. Mesto karakterišu uske uličice koje dodatno ulepšava cveće sa balkona okolnih kuća. Malo izvan nalazi se žičara koja vodi na vrh Monte Kapane (1000 m iznad nivoa mora). Vredi videti i svetilište Madonna del Monte,kao i tvrđavu iz XII veka. Ne treba zaboraviti i obližnje selo Pođo,u kome kao da je vreme stalo.Uske uličice i prekrasni balkoni sa cvećem daju selu poseban šarm, kao i crkve svetog Nikole i svetog Lorenca.).Povratak u Portoferajo. Razgledanje Portoferaja. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

Peti dan    Elba – Doručak. Nakon doručka, poseta čuvenoj lokalnoj pijaci. Nastavljamo   ka Marčanu  i ukrcavamo  se na Nautilus, najveći i najbolje opremljen brod-akvarijum,sa staklenim dnom , u ovom delu Evrope. Tu ćete imati priliku da se iz daleka divite obalama Elbe, kao i da otkrijete raznovrsnu floru i faunu morskog dna. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

Šesti dan  Elba- Beograd – Doručak. Polazak iz hotela u jutarnjim časovima. Ukrcavanje na trajekt. Iskrcavanje u Pjombinu. Putuje se preko Italije,Slovenije i Hrvatske. Usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak u Beograd u noćnim satima.

 

Cena aranžmana:       435 evra ( u dinarskoj protivvrednosti )

Doplata za 1/1 sobu: 100 evra

Ishrana: doručak-švedski sto, večera-meni služenje

 

Aranžman obuhvata:

  • boravak na bazi 4 polupansiona u dvokrevetnim sobama u hotelu Paradizo  3* u Portoferaju
  • vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, sa audio i video opremom ,odlične udobnosti,) na relaciji prema programu putovanja
  • sva  razgledanja  prema  programu
  • organizaciju putovanja i pratioca grupe

Aranžman ne obuhvata:

  • Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
  • Individualne troškove
  • Boravišne takse (1 euro/dan  u Portoferaju) – plaćaju se direktno na recepciji hotela

Mimimum putnika za realizaciju ovog putovanja je 40, u suprotnom rok za otkaz putovanja je 5 dana pre početka aranžmana.

ORGANIZATOR PUTOVANJA DUGA TRAVEL d.o.o.,Ivana Djaje 3,Beograd,licenca OTP 45/2016,Tel. 00 381 11 3085 350

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA DUGA TRAVEL d.o.o.

 

 


Galerija fotografija