Salento- izmedju zemlje i mora
Salento- izmedju zemlje i mora

Salento- izmedju zemlje i mora

SALENTO – IZMEĐU ZEMLJE I MORA

7 dana autobusom – 5 noćenja

Salento obuhvata južni deo regije Pulja. To je takozvana „štikla Italije“ gde se dva mora ( Jadransko i Jonsko ) susreću. Posetivši ovu regiju bićete očarani lepotom prirodnih predela, rajskim plažama sa belim peskom, kristalno prozirnim morem, kao i zelenim poljima maslina. Osim toga, bogata istorija i kultura ono su što fascinira brojne posetioce ove oblasti. Razni osvajači kao što su Rimljani, Grci, Vizantinci, Normani, Anžujci i Aragonci ostavili su ovde svoj trag. 

Salento- izmedju zemlje i mora – cenovnik

PROGRAM PUTOVANJA

Prvi dan   Beograd  - sastanak grupe u 16.30 časova na parkingu kod sportskog centra Milan Gale Muškatirović/ ex 25.maj / na Dorćolu. Polazak u 17.00. časova. Putuje se preko Hrvatske i Slovenije i Italije. Noćna vožnja. Usputna zadržavanja radi odmora. 

Drugi dan  . –Rimini  Dolazak u Rimini u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel sa tri zvezdice. Slobodno vreme. Noćenje.

Treći dan   Rimini–Salento   Posle  doručka polazak za Salento. Dolazak u Otranto u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel Appide 4*. Hotel Appide smešten je u jednoj od maserija iz XVIII veka. Maserija je farma ili seosko imanje tipično za regiju Pulja. Večera i noćenje.

Četvrti dan  Otranto – Posle doručka, ide se na razgledanje Lečea. Leče je stari grad poznat po svojoj baroknoj arhitekturi i svojim spomenicima i građevinama. Poznat je kao  “Firenca juga” . Razgledanje počinje sa elegantnim palatama iz XVI i XVII veka u via Palmieri, kao i sa trgom Sant’Oronzo u samom srcu grada koji su projektovali i sagradili Venecijanci. Potom se ide u posetu čuvenoj Katedrali ( Duomo ) ,kao i seminaru. Razgledanje se završava posetom veličanstvenoj crkvi Santa Kroče, remek delu barokne arhitekture. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

Peti dan  Otranto – Posle doručka, kreće se u razgledanje Otranta. Otranto se nalazi na “samoj štikli”, to jest na mestu gde se spajaju Jadransko i Jonsko more. Porta Alfonsina, vojno utvrđenje, nalazi se na samom ulazu u utvrđeni grad. Na trgu zvanom Piazza Basilica nalazi se Katedrala, koja se smatra jednim od najlepših građevina romaničke arhitekture u Pulji. Prelepi podni mozaik iz 1166. predstavlja jedan od jedinstvenih primera ovakve vrste umetnosti u južnoj Italiji. Nakon Otranta, ide se u posetu fascinantnom seocetu Santa Maria di Leuca (Leuka). Po završetku razgledanja ide se na lagani ručak negde u oblasti Otranta uz degustaciju vina. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

Šesti dan  Otranto–Rimini - Posle doručka se kreće na put. Dolazak u Rimini u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

Sedmi dan - Doručak. Posle doručka se kreće na put. Putuje se preko Italije,Slovenije i Hrvatske. Usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak u Beograd u noćnim satima.

Cena aranžmana:      415 evra ( u dinarskoj protivvrednosti )

Doplata za 1/1 sobu: 51 euro

Aranžman obuhvata:

  • boravak na bazi 3 polupansiona u dvokrevetnim sobama u hotelu Appide 4* I 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Riminiju
  • vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, sa audio i video opremom ,odlične udobnosti,) na relaciji prema programu putovanja
  • sva  razgledanja  prema  programu
  • organizaciju putovanja i pratioca grupe

Aranžman ne obuhvata:

  • Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
  • Individualne troškove
  • Boravišne takse  – plaćaju se direktno na recepciji hotela
  • Moguća je organizacija folklorne večeri- minimum za realizaciju 30 putnika

 

Mimimum putnika za realizaciju ovog putovanja je 40, u suprotnom rok za otkaz putovanja je 5 dana pre početka aranžmana.

ORGANIZATOR PUTOVANJA DUGA TRAVEL d.o.o.,Ivana Djaje 3,Beograd,licenca OTP 45/2016

Tel. 00 381 11 3085 350

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA DUGA TRAVEL d.o.o.

 

 

 

 


Galerija fotografija