Abruco-nepoznata bogatstva Italije
Abruco-nepoznata bogatstva Italije

Abruco-nepoznata bogatstva Italije

ABRUCO – NEPOZNATA BOGATSTVA ITALIJE

7 dana autobusom- 5 polupansiona

Abruco je italijanska regija nama ne mnogo poznata. Obuhvata prostor između planinske oblasti Gran Saso i širokih i prostranih plaža koje leže na obali Jadranskog mora. Brojne prirodne lepote ono su što karakteriše ovu oblast. Polja maslina, vinogradi i pšenična polja prekrivaju blago zavaljena brda sa srednjovekovnim gradovima bogate istorije i kulture. 

Abruco-nepoznata bogatstva Italije – cenovnik

PROGRAM PUTOVANJA:

Prvi dan  Beograd – sastanak grupe u 16.30 časova na parkingu kod sportskog centra Milan Gale Muškatirović/ ex 25.maj / na Dorćolu. Polazak u 17.00. časova. Putuje se preko Hrvatske i Slovenije i Italije. Noćna vožnja. Usputna zadržavanja radi odmora. 

Drugi dan    Montesilvano – dolazak u Montesilvano ,gradić na obali Jadranskog mora u jutarnjim časovima.  Smeštaj u Grand Eurhotel 3*. Slobodno vreme. Večera i noćenje. 

Treći dan   MontesilvanoDoručak.Nakon doručka, odlazak na razgledanje  gradića Sulmone, bogatog  izvandrednim umetničkim delima, a koji je inače i rodni grad slavnog rimskog pesnika Ovidija. Sulmona je poznata po fabrici bombona  poznatih kao u Italiji  tako i van nje. Put se nastavlja ka gradu Anversa degli Abruzzi koji obuhvata i nacionalni park Gole del Sađitario. Dolazak u Skano -  grad čuven po svojim zanatskim proizvodima. Povratak u Montesilvano. Večera i noćenje.

Četvrti dan   Montesilvano – Doručak. Nakon doručka, odlazak na razgledanje Lančana, jednog od najlepših umetničkih gradova Italije,  kao i poseta čuvenim pijacama koje su bile stecište mnogih trgovaca sa Mediterana. Lagani obrok na jednom od “traboka”, ribarskih konstrukcija tipičnih za ovaj deo Italije. U podne se nastavlja ka opatiji San Đovani in Venere, sagrađenoj na temeljima paganskog hrama posvećenog boginji ljubavi. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

Peti dan  Montesilvano – Doručak. Nakon doručka poseta nacionalnog parka Gran Saso, između ostalog i Imperatorovog polja, koje se pojavljuje u mnogim vesternima Serđa Leonea. Put se nastavlja ka L’Akvili, glavnom gradu Abruca. Razgledanje grada. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

Šesti dan   – Doručak. Nakon doručka, poseta gradu Čivitela del Tronto, sa jednom od najvećih tvrđava na svetu i impresivnim pogledom. Posle toga je poseta prirodnom rezervatu Kalanki, kao i Atriju, jednom od najznačajnijih renesansnih gradova u Abrucu.

Sedmi dan  – Doručak. Polazak iz hotela u jutarnjim časovima. Putuje se preko Italije,Slovenije i Hrvatske. Usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak u Beograd u noćnim satima.

Cena aranžmana:    435  evra ( u dinarskoj protivvrednosti )

Doplata za 1/1 sobu: 90 evra

Aranžman obuhvata:

  • boravak na bazi 5 polupansiona u dvokrevetnim sobama u hotelu sa tri zvezdice.
  • vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, sa audio i video opremom ,odlične udobnosti,) na relaciji prema programu putovanja
  • sva  razgledanja  prema  programu
  • organizaciju putovanja i pratioca grupe

Aranžman ne obuhvata:

  • Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
  • Individualne troškove
  • Boravišne takse – plaćaju se direktno na recepciji hotela
  • Moguća je organizacija piknika na Imperatorovom polju i spremanje arostičina. Arostičini su italijanski ražnjići  od ovčijeg ili jagnjećeg mesa. To je tipični specijalitet iz Abruca.

ORGANIZATOR PUTOVANJA DUGA TRAVEL d.o.o.,Ivana Djaje 3,Beograd,licenca OTP 45/2016,tel 381 11 3085 350.  Mimimum putnika za realizaciju ovog putovanja je 40, u suprotnom rok za otkaz putovanja je 5 dana pre početka aranžmana.Za ovo putovanje važe Opšti uslovi putovanja Duga travel d.o.o.


Galerija fotografija