ČAROLIJA PULJE
ČAROLIJA PULJE

ČAROLIJA PULJE

ČAROLIJE PULJE

8 dana autobusom-4 polupansiona i 2 noćenja sa doručkom

Regija Pulja

Kristalno čisto plavo more, bujna vegetacija, kao i impresivni zalasci sunca, samo su neke od stvari koje će vas navesti da posetite Pulju. U Bariju i njegovoj okolini iskusićete  mnoštvo emocija upoznavši se sa predivnim prirodnim predelima i gradovima i selima koji obiluju bogatom istorijom i tradicijom. 

ČAROLIJA PULJE – cenovnik

PROGRAM  PUTOVANJA

Prvi dan   Beograd – sastanak grupe u 16.30 časova na parkingu kod sportskig centra Milan Gale Muškatirović/ ex 25.maj / na Dorćolu. Polazak u 17.00. časova. Putuje se preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja. Usputna zadržavanja radi odmora. 

Drugi dan   Rimini – dolazak u Rimini u jutarnjim satima. Smeštaj u hotel sa tri zvezdice. Slobodno vreme. Noćenje.

Treći dan  Rimini-Pulja – Doručak. Posle doručka nastavak putovanja za Pulju. Usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak u Čisternino u popodnevnim satima. Smeštaj u hotelu sa 4 zvezdice. Slobodno vreme. Večera i noćenje.

Četvrti dan   Pulja – Doručak. Posle doručka odlazak na celodnevno razgledanje (Alberobelo - tradicionalno selo Pulje poznato u celom svetu po trulima. Trulo je tradicionalna kamena kuca kupastog krova koja je karakteristična za dolinu Itriju u Pulji. To je jedinstveni primer praistorijske gradnje bez veziva, isključivo od nepravilnih komada krečnjačkog kamena. Nalazi se na Uneskovoj listi svetske baštine u Evropi. Može se još  naći u mestima  Lokorotondo, Fazano, Čisternino, Martina Franka, Čelje Mesapika; Pećine Kastelana – nastale nakon erozije tla delovanjem podzemne reke koja protiče više kilometara na različitim nivoima, pri čemu se ogromne pećine smenjuju sa tunelima. Ove pećine nude posetiocu izvanredan prizor. Osećaćete se kao da ste u bajci; Polinjano na moru – uske plaže uranjaju u zaliv okružen visokim hridima na kojima leži ovaj stari grčki grad. Litice na kojima je grad podignut praktično su služile kao bedem odbrane od svih napada s mora; ) Povratak u hotel. Večera I noćenje.

Peti dan   Pulja– Doručak.Posle doručka odlazak na celodnevno razgledanje Barija ( Glavni grad Pulje i važna turistička destinacija i trgovačka luka; ovaj grad leži na obali Jadranskog mora, na plodnoj ravnici; tu su brojne znamenitosti kao što su Katedrala ( Duomo ) sa veoma visokim zvonikom, sagrađena na temeljima nekih drugih antičkih građevina, i bazilika svetog Nikole koja je stecište hodočasnika,kako katolika, tako i pravoslavaca ; ) ; Uključen je i  lagani ručak na farmi , kao i degustacija mocarele ; Večera i noćenje ;

Šesti dan   Pulja – Doručak. Posle doručka odlazak na celodnevno razgledanje Matere i Martina Franke ( Matera – grad koji se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine; datira još iz vremena prvih praistorijskih naseobina; sam istorijski centar grada je dožvljaj za sebe : takozvani Sassi di Matera, u prevodu “Kamenje Matere” potiču iz praistorijskog naselja i smatraju se najstarijim ljudskim naseljem u Italiji; grad je podignut na ivici jednog klanca, na padini kamenog brda gde su prirodno uklopljene građevine, crkve, palate i kuće; mnoge od tih kuća su zapravo pećine, a ulice u nekim delovima su  krovovi susednih kuća;  samo mesto je staro 9000 godina; grad je poslužio kao scenografija za film Stradanje Isusovo; stanovnici grada se praktično mogu pohvaliti da žive u kućama starim 9000 godina; Martina Franka – grad se nalazi na samom vrhu doline Itrija; mesto je poznato i po već pomenutim trulima, kao i po impresivnim građevinama barokne arhitekture; ) . Uveče večera u nekoj od tipičnih pečenjara u Čisterninu (Piće nije uključeno u cenu). Čisternino je poznat po mesu vrhunskog kvaliteta koje se služi vrelo odmah nakon pečenja. Povratak u hotel. Noćenje.

Sedmi dan Pulja-Rimini– Doručak. Polazak  nakon doručka. . Usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak u Rimini u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel sa tri zvezdice. Slobodno vreme. Noćenje.

Osmi dan  Rimini-Beograd  -Doručak. Polazak  nakon doručka. Putuje se preko Italije,Slovenije i Hrvatske. Usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak u Beograd u noćnim satima.

Cena aranžmana: 430 evra ( u dinarskoj protivvrednosti )

Doplata za 1/1 sobu: 80 evra

ISHRANA: doručak/švedski sto, večera/meni služenje

Aranžman obuhvata:

 • Boravak na bazi 4 polupansiona u hotelu sa 4 * u Čisterninu i u hotelu 3* u Riminiju na bazi 2 noćenja sa doručkom
 • vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio i  video oprema, odlične  udobnosti,) na relaciji prema programu putovanja
 • sva razgledanja prema programu
 • organizaciju putovanja I pratioca grupe

Aranžman ne obuhvata:

 • Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Individualne troškove
 • Ulaznice za pećine Kastelana ( 10 evra za grupu od 20 ljudi i više )
 • Ulaznice za Trullo Sovrano (jedna od tipičnih  kuća u Alberobelu) – ulaznica je dva evra – fakultativno je
 • Ulaznice za zamak u Bariju ( 3 evra )
 • Ulaznice u Materi – jedna crkva i jedna kuća-pećina ( 5.50 evra )
 • Boravišne takse– plaćaju se direktno na recepciji hotela

Mimimum putnika za realizaciju ovog putovanja je 40, u suprotnom rok za otkaz putovanja je 5 dana pre početka aranžmana.

ORGANIZATOR PUTOVANJA DUGA TRAVEL d.o.o.,Ivana Djaje 3,Beograd,licenca OTP 45/2016,Tel. 00 381 11 3085 350

ZA OVO PUTOVANJE VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA DUGA TRAVEL d.o.o.

 

 

 

 

 

 

 


Galerija fotografija