Uskrs u Sofiji
Uskrs u Sofiji

Uskrs u Sofiji

Sofija - glavni i najveći grad Bugarske. Nalazi se u zapadnom delu zemlje u podnožju planine Vitoše. Administrativni, kulturni i industrijski centar Bugarske. Sadašnje ime je dobila u 14.veku po istoimenoj crkvi - Sv.Sofija. Glavni grad Bugarske postaje 1879.godine. Danas je Sofija moderan evropski grad, širokih bulevara sa zgradama ruske i austrijske arhitekture.

Uskrs u Sofiji – cenovnik

CENA ARANŽMANA PO OSOBI:  88 eura

 

1.dan 30.04.2016. subota BEOGRAD - SOFIJA

Sastanak grupe na parkingu kod buvlje pijace,Blok 42  u 23,30h.Polazak iz Beograda u 24:00. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim pauzama radi odmora .

2.dan 01.05.2016. nedelja SOFIJA - RILSKI MANASTIR - BANSKO

Dolazak u Sofiju u jutarnjim satima. Nastavak putovanja za Rilski manastir – najveći i najpoznatiji pravoslavni manastir u Bugarskoj. Osnovao ga je pustinjak Ivan Rilski. Svi bugarski vladari darivali su manastir tako da je on postao najveći duhovni centar Bugarske.Turci su ga unuštili u 15.veku. Zahvaljujući donacijama Ruske pravoslavne crkve a kasnije i bogatih Bugara manastir je obnovljen. Manastirski kompleks proglašen je nacionalnim istorijskim spomenikom 1976.godine a postao je deo UNESKO-ve kulturne baštine 1983.godine. Obilazak manastira i prisustvo uskršnjij liturgiji. Slobodno vreme. Oko 18.00h nastavak putovanja za Bansko, poznati planinski ski centar. Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.

3.dan 02.05.2016. ponedeljak BANSKO

Doručak. Pešačka ekskurzija po Banskom. Bansko će vas privući starinskim kamenim kućama, uskim ulicama, brojnim mehanama, restoranima, kafeima, tom  kombinacijom prirodnih lepota planine Pirin i jedinstvene atmosfere malog bugarskog grada. Slobodan dan za šetnju i rekreaciju. Večera. Noćenje.

4.dan 03.06.2016. utorak   SOFIJA – BEOGRAD

Doručak. U 09.00h polazak za  Sofiju. Po dolasku u Sofiju panoramsko razgledanje grada, obilazak crkve Aleksandra Nevskog, Nacionalnog teatra Ivan Vazov, Sofijskog univerziteta Sv.Kliment Ohridski, trga Slavejkov... Odlazak do šoping centra Mall i Ikea-e. Slobodno vreme za šoping. U 17.00h nastavak putovanja za Beograd. Dolazak u Beograd u kasnim večernjim satima.

 

 ARANŽMANA OBUHVATA:

  • prevoz na naznačenoj relaciji autobusima visoke turističke klase sa svim sadržajima (klima, video i audio uređaji, WC)
  • 2 polupansiona u hotelu sa 3* u Banskom
  • Obilazak Rilskog manastira , Sofije i Banskog
  • usluge turističkog  pratioca
  • troškovi organizacije putovanja.

 

 ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • individualne  troškove
  • ulaznice na lokalitetima
  • večeru  u nacionalnom restoranu
  • putno  zdravstveno osiguranje 
  • ostale nepomenute usluge

Minimum putnika za realizaciju aranžmana  je 40 pax.

 

NAPOMENA:“Duga Travel ” zadržava pravo da u slučaju izmene cene prevoza, deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i sl.,izmeni cenu aranžmana za odgovarajući iznos. Svi ostali uslovi korišćenja aranžmana navedeni su u Opštim uslovima putovanja preduzeća Duga Travel d.o.o.Beograd OTP 45/29.02.2016. Organizator putovanja smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja Duga Travel, potpisivanjem prijave za putovanje i uplatom akontacije. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu.  U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, “Duga Travel” ima pravo otkaza aranžmana 5 dana pre početka putovanja.

Cenovnik br 1 od 06.04.2016.


Galerija fotografija