Licenca A 20 045/2     +381 11 30 85 350     duga90@ptt.rs

Berlin autobusom

Berlin, Lajpcig, Dresden, Potsdam

6 dana autobusom
3 noćenja sa doručkom

 • Berlin04
 • Berlin05
 • Drezden01
 • Drezden07
 • Lajpcig04
 • Lajpcig05
 • Berlin04
 • Berlin05
 • Drezden01
 • Drezden07
 • Lajpcig04
 • Lajpcig05

Berlin je sa više od 3,5 miliona stanovnika najveći grad Nemačke. Pre Drugog svetskog rata imao je 4,5 miliona stanovnika, a do 1989. godine bio je podeljen ne Istočni i Zapadni Berlin.Bivši Zapadni Berlin bio je enklava Zapadne Nemačke i bio je pod upravom zapadnih saveznika.Oko 720. Godine naše ere dva slovenska plemena naselila su dnašnje područje Berlina .Sam grad Berlin je nastao u 12. Veku i kao takav jedan je od najmladjih gradova Evrope.Značaj dobija kada je proglašen za glavni grad Pruske.Jačanjem Pruske države jačao je i Berlin. 70% Berlina bilo je uništeno krajem drugog svetskog rata.Danas je Berlin politički, administrativni, i pre svega kulturni centar Nemačke.

Program putovanja:

Prvi dan Beograd - Berlin
Sastanak putnika u 16.30 na parkingu SPC Milan Gale Muškatirović.Polazak autobusa u 17.00.Noćno putovanje preko Madjarske, Slovaćke i Češke.Usputna zadržavanja radi odmora.

Drugi dan Berlin
Dolazak u Berlin u jutarnjim satima.Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom i pešice : Olimpijski stadion, Dvorac Šarlotenburg, Stub pobede, dvorac Bellevue, Rajhtag, Brandenburška kapija - simbol nekadašnje prestonice nemačkog carstva. Trg Parizer Platz – Spomenik ubijenim Jevrejima 2. svetskog rata , lokacija Hitlerovog bunkera, Potsdamer Platz gde se nalazi jedan od najvećih shopping centara u Berlinu , Detlev-Rohwedder-Haus, jedina preostala zgrada iz doba nacizma u Berlinu koja nije nastradala tokom bitke za Berlin, a koja je služila kao ministarstvo avijacije- Luftwaffe , a posle rata kao zgrada centralnog komiteta Istočne Nemačke , Fridrihštrase , ostaci Berlinskog zida i muzej Topografije terora izgrađen na mestu bivšeg jedišta SS , Checkpoint Charlie koji se nalazi na nekadašnjoj granici Zapadnog i Istočnog Berlina gdje se nalazi i replika kontrolne kućice sa statistima koji stoje ispred nje u uniformama američke, francuske i ruske vojske i slikaju se sa turistima , Muzej berlinskog zida,East side Gallery. Odlazak do hotela. Smeštaj u hotel i kraći odmor . Slobodno vreme za večernju šetnju po predivno osvetljenom gradu. Noćenje.

Treći dan Berlin – Lajpcig – Berlin/fakultativno
Doručak.Posle doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak do Lajpciga/fakultativno.
Lajpcig.Grad se nalazi na istoku Nemačke I prestonica je pokrajine Saksonija.Jedan je od najpoželjnijih gradova za život u Nemačkoj.Obilazak Železnice stanice-jedne od najvećih železničkih stanica Evrope, Unverziteta muzike I pozorišta Felix Mendelson, Gradske kuće, Bahovog muzeja, Botaničke baste…
Slobodno vreme. Povratak u Berlin.Noćenje.

Četvrti dan Berlin-Potsdam-Berlin/fakultativno
Doručak.Posle doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak do Potsdama rezidencijalnog grada dinastije Hohenzolern dinastije koja je od knezova Branderburga postala carska dinastija 1871 godine .Potsdam je jedan od najlpših malih nemačkih gradova, poznat po veličanstvenim palatama I parkovimanastalim u vreme kralja Fridriha Velikog.Tu je održana I čuvena Potsdamska konferencija 1945.godine u dvorcu Cecilienhofu.Obilazak grada : Nova palata I dvorac Sanssouci,poznat kao Pruski Versaj, dvorac Cecilienhof, Alter Markt, Crkva Sv.Nikole, Vrata sreće, Holanska četvrt sa zgradama izgradjenim od crvene opeke u holandskom stilu , Aleksandrovka-ruska četvrt sa drvenim kućama u ruskom rustikalnom stilu.Slobodno vreme.Povratak u Berlin.Noćenje.

Peti dan Berlin-Dresden-Beograd
Doručak.Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili odlazak do Dresdena-grad poznat kao Firenza na Albi.Jedan je od najlepše obnovljenih gradova Nemačke.Grad je strašno stradao usavezničkom bombardovanju tokom februara 1945.Obnavljan je bukvalno kamen po kamen i njegova obnova ni danas nije potpuno završena.Poznat je i kao grad muzike u kome je Šiler napisao Odu radosti.Obilazak Dresdenske katrdrale, Dresdenskog dvorca iz 15. veka , Cvingera, Semper Opere,Plavog mosta prko Elbe.Nastavak putovanja za Beograd.Noćna vožnja preko Nemačke,Češke, Slovačke i Madjarske.Usputna zadržavanja radi odmora.

Šesti dan Beograd
Dolazak u Beograd oko podne. Kraj programa.

Cena aranžmana:

Termini polaska:
04.10./09.10.2019.
08.11./13.11.2019.

Berlin01
Berlin02
Berlin03
Berlin04
Berlin05
Berlin06
Berlin07
Berlin08
Berlin09
Berlin10
Berlin11
Berlin12
Berlin13
Berlin14
Drezden01
Drezden02
Drezden03
Drezden04
Drezden05
Drezden06
Drezden07
Drezden08
Drezden09
Drezden10
Lajpcig01
Lajpcig02
Lajpcig03
Lajpcig04
Lajpcig05

Aranžman obuhvata:
- Autobuski prevoz udobnim turističkim autobusom/ klima, audio I video oprema
- 3 noćenja sa doručkom u Berlinu u hotelu sa 3*
- Obilazak Berlina
- Usluge pratioca grupe
- Organizacija putovanja

Aranžman ne obuhvata:
- Putno zdravstveno osiguranje
- Individualne troškove
- Ulaznice na lokalitetima

Fakultativni izleti:
- Lajpcig- 30 eur
- Potsdam – 25 eur
- Krstarenje rekom Šprejom - 20 eur

Organizator putovanja, Turistička agencija Duga travel d.o.o., Ivana Djaje 3, Beograd, licenca OTP 45/2016.Minimalan broj putnika za realizaciju aranžmana je 40.U slučaju manjeg broja putnika agencija može otkazati aranžman najkasnije 5 dana pre početka realizacije putovanja.
Sve informacije na telefon 011/3085 350.

Nađite nas na FB

Kontakt

Ivana Đaje broj 3
www.dugatravel.com 
+381 11 308 53 50
duga90@ptt.rs

OTP A 20 045/2020
Licenca za organizovanje turističkih putovanja